Network Menu

Ordförandes brev no 3

Kära London-Sweor,

Jag har precis kommit hem från världsmötet i Fort Lauderdale! Detta var det andra världsmötet jag deltagit på, men mitt första som ordförande. Det var tre intensiva och mycket givande dagar.

Vi var 206 Sweor från hela världen som var med på årsmötet i Fort Lauderdale, lyssnade på föreläsningar och medverkade på möten om vad som är på gång inom SWEA. Vi hade också tid till många givande diskussioner om hur vi vill att SWEA skall utvecklas.
Den nya internationella styrelsen presenterades och det är en grupp härliga och kompetenta kvinnor som kommer att styra SWEA International under nästkommande år.

Under dagarna var det många intressanta föreläsningar bla en mobil präst från Toronto, som berättade om sitt arbete. Hon fick också äran att intervjua prinsessan Madeleine under fredagens möte. Prinsessan Madeleine berättade för oss Sweor om sitt arbete med World Childhood Foundation, bla hur de arbetar med att stötta barn i Ukraina. Vi avslutade med att sjunga Ja må han leva för Hans Majestät konungen, Prinsessan Madeleine spelade in sången på sin telefon och lovade att spela upp den för Konungen under hans födelsedag.
En annan spännande föreläsning var Svenska Institutet som berättade om sitt arbete och tackade för SWEAs bidrag till Amitié. Vi fick alla ett antal av de böcker, som SWEAs donation användes till för att trycka upp, för att dela ut till ambassaden, Svenska handelskammaren och Svenska kyrkan.

Den tredje dagen arbetade vi i grupper och lärde oss mer om vad som är på gång inom SWEA. Vi fick den nya hemsidan presenterad för oss, lärde oss mer om våra loggor och marknadsföring samt om vår ekonomi och om de legala regler vi har att förhålla oss till som organisation.

Varje dag slutade med en trevlig middag med alla Sweor, där vi fick chans att knyta nya kontakter och hinna prata och umgås med varandra samt diskutera arbetet i våra avdelningar. Jag pratade en lång stund med vår nya Internationella ordförande, Catarina Hansson, en mycket engagerad, varm och kunnig kvinna. Jag har fullt förtroende för att den nya styrelsen kommer att göra ett fantastiskt arbete med att föra SWEA in i framtiden.

Jag kan varmt rekommendera alla er som ännu inte har haft möjligheten att närvara vid ett världsmöte eller ett regionmöte att någon gång medverka. Våra ledord Global kompetens, Världsvidd vänskap och Lokalt stöd blir väldigt självklara och sanna när man är med på ett världsmöte.
Att under en helg få möjlighet att umgås med hundratals fantastiska Sweor från hela världen, får mig att känna mig stolt över att vara en del av vår gemenskap. Jag sänder härmed länken till VM rapporten jag skrev direkt efter hemkomsten, så att ni kan få en direkt smak av vad ett världsmöte kan vara. https://london.sweaarkiv.org/2022/ordforandes-rapport-fran-vm-i-fort-lauderdale-2022/ Om ni klickar på bilderna kan ni se dem i större format.

Vår gemenskap och vår världsvida vänskap inom SWEA skulle jag gärna vilja att fler får ta del av.
Så vad säger ni London Sweor, skall vi alla hjälpas åt med att introducera SWEA för en vän, en dotter, ett barnbarn eller en helt ny bekant som ännu inte upptäckt oss?
Med fler som upptäcker SWEA kan vi också utveckla vår verksamhet med fler aktiviteter och träffar och bli det självklara valet för svenska och svensktalande kvinnor i London med omnejd.

Tänk på att du gärna får ta med en väninna till våra aktiviteter!

Vill du läsa mer om Världsmötet 2022 finns rapporten på vår hemsida.

Varma hälsningar

Susanna Daag
Ordförande SWEA London

__________________________________________________________________________

SÖKES

Är du intresserad av att hjälpa till med våra sociala medier?

Vi söker någon som är intresserad av att aktivt arbeta med att få ut information om SWEA London till våra egna och andras sociala medier. Du kommer att ha nära kontakt med vår programgrupp och med vår hemsidesansvariga. Som alla uppdrag inom SWEA London är även detta ett volontäruppdrag. Det viktigaste är inte att du har arbetat professionellt med sociala medier utan att du har intresse och tid att se till att våra sociala medier så som Facebook, Instagram och LinkedIn är levande sidor.

Din intresseanmälan skickas till : london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)sweaarkiv.org

__________________________________________________________________________

SWEA Londons Intressegrupper

SWEA London har ett antal intressegrupper som träffas regelbundet, mer information kan du hitta på vår hemsida; https://london.sweaarkiv.org eller kontakta respektive kontaktperson så berättar de mer.
Om du också vill starta en intressegrupp med andra Sweor så finns det självklart möjlighet till det. Hör av dig till london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)sweaarkiv.org för mer information om hur du gör.

Några av våra aktuella grupper är:

Bokcirkel, kontaktperson Cecilia Bloch
sweabok.london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com

Promenadgrupp, kontaktperson Annika Persson Jägerud
annika.pj(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)btinternet.com

SWEA London Fikagrupp Sydväst, kontaktperson Nina Möller
nina.moeller(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)virginmedia.com

SWEA Professional London – Karin Lindgren
swealondonprofessional(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com

__________________________________________________________________________

Aktiviteter

Vår hemsida uppdateras regelbundet med nya aktiviteter och aktiviteterna läggs även ut på Facebook. Om du inte hinner anmäla dig i tid är du alltid välkommen att kontakta programansvarig swealondonprogram(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com" target="_blank" rel="noopener">swealondonprogram(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)gmail.com för att höra om det går bra att göra en efteranmälan.

__________________________________________________________________________

Aktuellt i SWEA International

SWEA International erbjuder regelbundet mycket intressanta webbinarier och poddar. Du kan hitta mer information om dem på:
https://sweaarkiv.org
Under året kommer flera olika event att hända inom SWEA International

11 augusti Sverigemiddagen i Malmö
__________________________________________________________________________

Vill ni komma i kontakt med en annan Swea finns alla våra kontaktuppgfter på vår medlemsportal:
SWEA Medlemsregister – SWEA International, Inc. is a global organization for Swedish women abroad
Saknar du inloggningsuppgifter maila till london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)sweaarkiv.org så hjälper vi till med att ordna det.
__________________________________________________________________________

Håll dig informerad om kommande aktiviteter via https://london.sweaarkiv.org alternativt vår Facebooksida SWEA London Medlem

Vill du kontakta ordförande når du henne enklast via london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)sweaarkiv.org

__________________________________________________________________________

Maj – Juni Aktiviteter

17 maj 18:00 – 20:00 Bokklubb – “Dungen” Rachel Mohlin, 5th View Waterstones, London
19 maj Webbinarium fotografering (SWEA Art)
24 maj Bokklubb EMA – ” Tullias värld” Kerstin Ekman
24 maj Webbinarium – Lär dig CANVA
26 maj 08:00- 20:00 – Chelsea Flowershow
26 maj 18:00 – 21:00 Middagsklubben, TBC men reservera datum
6 juni 18:00 – 21:00 Sveriges Nationaldag – Oxo Tower

Fler aktiviteter är under planering och information kommer att komma via mailutskick och finnas på våra hemsida.
Har du förslag på eller vill anordna någon aktivitet, får du gärna kontakta oss!

Håll dig informerad om kommande aktiviteter via https://london.sweaarkiv.org alternativt vår Facebook SWEA London.

Vill du kontakta mig når du mig enklast via london(Ersätt dessa parenteser med @ tecknet)sweaarkiv.org

Varma Hälsningar,

Susanna Daag
Ordförande SWEA London

, , ,