Network Menu

10 frågor till Karin Högman

10 frågor till Karin Högman, ordförande för SWEA London

En fantastisk känsla att vara en del av vimlet på Royal Ascot.

En fantastisk känsla att vara en del av vimlet på Royal Ascot.

1. När kom du till London och varför?

Vi kom hit 2013 för att min man fick ett nytt arbete med placeringsort i norra Europa. Vi valde London.

2. Har du bott på några andra ställen i världen?

Förutom Stockholm och Göteborg har jag också bott i Connecticut i USA.

3. Vilken tycker du är den största skillnaden mellan Sverige, Storbritannien och USA?

Det jag tycker är den slående skillnaden är artigheten. Och att man pratar med varandra generellt. Det är inte fult att tilltala någon på bussen och helt OK att börja prata med någon man inte känner. Så är det inte i Sverige. Och artigheten är verkigen något vi behöver lära oss i Sverige. Det handlar inte om några påklistrade manér utan att ta hänsyn till varandra.

4. Vad är ditt favoritställe i London?

Det är faktiskt Holland Park! Mitt i den här ”hustle and bustle”-staden blir Holland Park en oas, en boendepark där folk bara är. Man picknickar, man ligger på gräsmattan, man läser böcker och rastar hundar. Det är så mysigt.

5. Hur kom du i kontakt med SWEA?

Jag googlade helt enkelt. Letade efter svenska organisationer i London, hittade ett antal och däribland SWEA. Jag hade hört talas om det men kände ingen som varit med. Jag gick med på en promenad och sedan var jag såld!

6. Vad är ditt bästa SWEA-minne?

Ladies’ Day på Royal Ascot. Det är fantastiskt att vara med på en av de sakerna som man kanske har läst om redan när man bodde i Sverige. Men att själv ingå i sammanhanget – planera, klä upp sig och delta i vimlet se andra damer i fantastiska kreationer och herrarna i jacquet. Att vinka till drottningen och kungliga familjen, höra hästarnas hovar dundra förbi. Och hattarna! Den första gången jag var med stannade vi ända till slutet sjöng med i allsången där dessa eleganta människor, nu mer eller mindre berusade hade tagit av sig skorna och sjöng med i alla gamla engelska slagdängor. Det var en skojig kontrast till elegansen tidigare på dagen.

7. Vad gör du när du inte jobbar med SWEA?

Då målar jag! De senaste åren har jag satsat på en gammal dröm och börjat studera konst. När jag inte målar driver jag mitt egna företag som konsult inom marknadsföring, PR och varumärkesbyggande.

8. Dela med dig av ett smultronställe någonstans i världen.

Martha’s Vineyard vid Massachusets kust. Det är så underbart med alla färgglada husen och olika delar av ön har helt olika karaktär. Man äter fantastisk hummer och andra skaldjur, man kan cykla runt på ön och uppleva amerkansk gästfrihet.

9. Hur länge kommer du att stanna i London?

Just nu har vi kontrakt i två år till. Sen vet vi inte, det beror på vad som händer med Brexit. Vi skulle gärna stanna, men blir det för krångligt så får vi hitta en annan lösning.

10. Vad kommer du att sakna mest om du lämnar London?

Den multikulturella smältdegeln, alla jordens kök i en stad, alla kulturyttringar som man kan tänka sig. Det bubblar i allting, överallt. Det är en ynnest att bo på en plats som erbjuder så mycket intryck och upplevelser.