Network Menu

10 frågor till Josefin Macdonald

10 frågor
till Josefin Macdonald, vice ordförande för SWEA London

Josefins smultronställe är Mauritius

Josefins smultronställe är Mauritius

1. När kom du till London och varför?

Jag kom hit i april 2012. Jag hade då tagit tjänstledigt från mitt arbete som apotekare i Stockholm för att läsa Business i London och för att se om min engelsman var något att satsa på.

2. Har du bott på några andra ställen i världen?

Jag har bott i Boston i USA året 2002/2003 och jag jobbade där som aupair samt pluggade. Vårterminen 2008 bodde jag i Melbourne i Australien och gjorde mitt examensarbete på The Alfred Hospital. 2009 när jag var färdigutbildad apotekare flyttade jag till Oslo och jobbade där på apotek.

3. Vilken tycker du är den största skillnaden mellan Sverige, Storbritannien och USA?

Den sociala kulturen och min största kulturkrock hade jag nog som 19-åring när jag bodde i USA ett år. Alla var så ytligt sociala i sina umgängeskretsar, men det var väldigt svårt att lära känna folk på djupet. När jag flyttade till England så upplevde jag ingen större kulturchock, men människorna här är oftast mer öppna och lätta att småprata med.

4. Vad är ditt favoritställe i London?

The Ivy Restaurant i Soho är en favoritrestaurang dit min man och jag återkommer då och då när vi ska fira något.

5. Hur kom du i kontakt med SWEA?

Via SWEA Bostons luciatåg 2002 och då hade jag ingen aning om att jag skulle sitta i SWEA Londons styrelse drygt 10 år senare.

6. Vad är ditt bästa SWEA-minne?

Regionmötet i Lissabon 2016. Det var otroligt roligt att lära känna Sweor från andra föreningar och se hur SWEA jobbar internationellt. Jag lärde mig också att de olika SWEA föreningarna kan se väldigt olika ut beroende på platsen och vilka Sweor som söker sig just till det landet.

7. Vad gör du när du inte jobbar med SWEA?

Jag arbetar heltid med läkemedelsinformation på ett läkemedelsföretag. Seglar på sommaren och åker skidor på vintern, när vi har tid. Däremellan tycker jag om antikshopping och restaurangbesök.

8. Dela med dig av ett smultronställe någonstans i världen.

Mauritius där vi hade en fantastisk semester. Det finns så mycket spännande att uppleva där; regnskog, sockerplantage, fantastiska stränder, jättesköldpaddor och för att inte tala om den fantastiska maten som är influerad av det indiska och franska köket.

9. Hur länge kommer du att stanna i London?

På obestämd tid, jag är numera gift med min engelsman.

10. Vad kommer du att sakna mest om du lämnar London?

Utbudet av restauranger och möjligheten att hitta nya favoritrestauranger.